torsdag, maj 23, 2013

Paris i Stockholm?

Det mønster, som vi kender fra det ganske Neuropa - at "unge", der er "frustrerede", kaster sten efter brandvæsen og ordensmagt, og starter brande og jeg ved snart ikke hvad - findes også i Stockholm. Pressen tør stadig ikke bruge det der ord, der starter med m. Politikerne, de selvfede velbjergede svin, der lever i områder afsondret fra ubekvemheder, som de selv er medskyldige i, tier. De intellektuelle taler udenom. Og således tænker jeg, at Europa går under - i en larmende tavshed, for vi skulle jo nødig fornærme nogen, vel?

Stockholms forstæder stod natten til torsdag i brand for fjerde nat i træk.
Brandvæsenet rykkede ud hele 90 gange i løbet af natten og blev som de øvrige nætter ofte mødt med stenkast fra unge uromagere.
En af de brandmænd, som tørnede sammen med en sten, da han forsøgte at slukke ild, var Mattias Lassén.  (...)
Flere mener, at uroen er et udslag af socialt forfald, mangel på uddannelse og arbejdsløshed.
Ifølge et svensk studie foretaget på Stockholms Universitet er der større risiko optøjer i segregerede områder, hvor visse etniske grupper lever adskilt fra det øvrige samfund.
Det skyldes bl.a., at der er mange mennesker, som føler sig udsatte, samlet på ét sted.

Den sædvanlige bekvemme sociologi-bortforklaring. Forbryderne er ikke selv ansvarlige for deres handlinger. Faktisk er det mere synd for forbryderen end det er for ofrene.


Ingen kommentarer: